PC Părinte Ioan Iercoșan din Parohia Aldești, a trecut la viața veșnică

Astăzi, 13 decembrie 2020, în zi de duminică, Preacucernicul Părinte Ioan Iercoșan, preot paroh în Parohia Aldești și filia Voivodeni, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața veșnică, la vârsta de 66 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Ioan Iercoșan s-a născut la data de 1 martie 1954, în localitatea Bârsa, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș.

În 6 iulie 1975 se căsătorește cu tânăra Ana Hamat.

Este hirotonit preot la 19 august 1975, pe seama Parohiei Susani. Din anul 1976 până astăzi a păstorit credincioșii din Parohia Aldești și satul Voivodeni, Protopopiatul Sebiș.

În Aldești, părintele s-a ocupat de zidirea actualei biserici, cu hramul ,,Buna Vestire”, care a început în anul 1994 și a fost finalizată în 1999, construită în locul bisericii vechi din 1864. Noua biserică a fost târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei la 17 decembrie 2006. Tot atunci, pentru bogata activitate desfășurată în parohie, este hirotesit iconom.

Părintele Ioan Iercoșan a încetat din viaţă la vârsta de 66 de ani.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului