PC Părinte Pavel Brânduşa a trecut la Domnul

Astăzi, 7 decembrie 2020, după o scurtă suferinţă, Preacucernicul Părinte Pavel Brânduşa, fost preot paroh al bisericii cu hramul ,,Sfântul Nicolae”, Arad-Faleza Sud, Mun. Arad şi fost contabil şef al Arhiepiscopiei Aradului, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 66 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, ostenitorii Centrului Eparhial, alături de părinţii slujitori din Sfânta Arhiepiscopie a Aradului, transmit familiei îndoliate condoleanţe, alături de un mesaj de mângâiere, alinare şi întărire sufletească.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Pavel Brânduşa s-a născut la data de 1 iulie 1954, în localitatea Cermei, Jud. Arad.

A urmat cursurile şcolii gimnaziale în satul natal, apoi cele liceale la Liceul Teoretic Dr. Petru Groza, Jud. Bihor. Studii universitare a urmat la Institutul Teologic din Sibiu, după care Master la Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea, la Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova şi DDPPD la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad.

În anul 1984 se căsătoreşte cu tânăra Florica Tunbuc.

Între anii 1986-1988 a fost revizor contabil în cadrul Centrului Eparhial Arad iar mai apoi, între anii 1988-2013, a funcţionat pe postul de contabil şef în cadrul aceleiaşi instituţii.

Este hirotonit preot la data de 29 iunie 1989 pe seama Parohiei Arad-Ceala, de către ÎPS Părinte Timotei. În anul 1997 este transferat în Parohia Arad-Faleza Sud, în postul de preot paroh, unde în anul 1999 începe construirea unei biserici noi.

În anul 2007 este hirotesit iconom, iar în 2008 iconom stavrofor.

A încetat din viaţă la vârsta de 66 de ani.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului