Ruta bisericilor de lemn din Arad a devenit Rută Cultural Turistică regională

Ruta bisericilor de lemn din judeţul Arad a fost clasificată drept rută turistică dezvoltată pe plan regional şi se alătură „Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România” anunţă Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

„Cele 13 lăcașuri de cult de pe Valea Crișului și Valea Mureșului completează, astfel, experiența pe care turistul o poate avea într-o călătorie semnificativă, spre descoperirea esenței spiritului românesc comunitar și a creativității sale artistice”, se menţionează în comunicatul emis de minister.

Demersurile pentru obţinerea clasificării au fost iniţiate de Consiliului Județean Arad, care pregăteşte, împreună cu Arhiepiscopia Aradului, o ofertă turistică națională care să exploreze patrimoniul judeţului.

„Asta înseamnă că vom putea aplica pentru finanțare națională sau europeană în vederea salvării, acolo unde este cazul, sau a punerii în valoare prin includerea în programe turistice, a salbei de 43 de biserici de lemn din județul Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Am discutat și cu episcopul vicar al Aradului, Preasfinția Sa Emilian Crișanul, să realizăm, Consiliul Județean și Arhiepiscopia Aradului, evenimente care să atragă turiști în județ, pe această rută (…). Aradul are o bogăție în acest domeniu și începem să o punem în valoare.

Documentația, în vederea obținerii recunoașterii, a fost transmisă Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de către Direcția Comunicare, Strategii și Administrație Publică din cadrul CJ Arad.

Foto credit: Ştirile Transilvaniei

https://basilica.ro/ruta-bisericilor-de-lemn-din-arad-a-devenit-ruta-cultural-turistica-regionala/