Începutul Triodului la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În duminica a 33-a după Rusalii (a Vameşului şi a Fariseului), 21 februarie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului,  a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, de către un sobor de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Simion Mladin, administratorul și eclesiarhul catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul arădean, înconjurat de soborul slujitor, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Părintele Arhim. Timotei Iftimie, nașul de călugărie al Înaltpreasfinției Sale și fost stareț al Mănăstirii Hodoș-Bodrog, la împlinirea în această zi a 30 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

În cuvântul comemorativ rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre personalitatea și activitatea duhovnicească și administrativă a părintelui Timotei, arătând totodată și aportul mănăstirilor în cursul vremii la afirmarea culturii românești. În acest context a subliniat faptul că recent a fost sărbătorită Ziua Națională Constantin Brâncuși (19 februarie) și a fost comemorat renumitul sculptor Constantin Brâncuși la împlinirea a 145 de ani de la naștere, operele sale purtând cugetele celor ce le prețuiesc spre înalte sfere spirituale. Totodată, cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, intitulat: ,,Brâncuși – sculptor creștin ortodox”.

Credincioșii prezenți la sfânta slujbă s-au bucurat de prezența și binecuvântarea arhierească la început de Triod.

Protos. Iustin Popovici