Începem Postul Mare cu nădejde şi curaj: #NuVăTemeţi

#NuVăTemeţi este meditaţia-îndemn pe care o propunem pentru perioada Postului Mare. De ce? Pentru că acestea sunt primele cuvinte care au răsunat după Înviere; îngerul le-a spus mironosiţelor la mormânt, iar Mântuitorul le-a adresat direct ucenicilor.

Încurajarea pe care Hristos a transmis-o cu secole în urmă este mai actuală ca niciodată, acum când temerile sunt la ordinea zilei. Ne temem de boală, de moarte, de aproapele, de conspiraţii etc. Ne temem atât de mult, încât uneori uităm să trăim şi să ne bucurăm.

Agenţia de ştiri Basilica propune o schimbare de paradigmă, astfel că în perioada Postului Mare, sub tematica #NuVăTemeţi, veţi regăsi pe site şi pe reţelele de socializare diferite articole şi materiale care disecă temerile actuale şi aduc în prim plan nădejdea. Pentru că deşi e pandemie, mai sunt şi motive de sperat, de zâmbit şi de trăit creştineşte.

#Postimcusfinţii, nu rămânem singuri în drumul spre Înviere. Vom prezenta modele de sfinţi români care s-au remarcat printr-o viaţă ascetică, dar şi sfinţi care au scris despre post şi despre importanţa lui pentru trup şi suflet.

Vă vom face cunoscute recenzii de cărţi pe care să le parcurgeţi cu bucurie în post şi să le oferiţi şi altora pentru creşterea lor duhovnicească, deoarece #Bineledeştiut trebuie să fie contagios. Mai contagios decât coronavirusul.

În paginile Sfintei Scripturi se regăsesc numeroase modele de curaj care vor fi evidenţiate pentru creşterea noastră duhovnicească. De la profetul Daniil din groapa leilor, la prorocul David – un adevărat titan pentru Goliat, până la Sfântul Petru care şi-a învins teama şi a mers pe apă, toţi au avut ceva în comun: au ascultat chemarea divină. Şi au fost curajoşi.

Însă, îndemnul de nădejde şi curaj al lui Hristos se află în strânsă legătură cu un alt cuvânt al Său adresat ucenicilor adunaţi de frica iudeilor: „Pace vouă”.

Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

https://basilica.ro/incepem-postul-mare-cu-nadejde-si-curaj-nuvatemeti/