Întrunirea Cercului Misionar-Pastoral în parohia Odvoș

Preoții Cercului Misionar Pastoral Bârzava au adus bucurie în biserica parohiei cu Hramul Buna Vestire din satul Odvoș avându-l ca preot paroh pe Pr. Corâci Cosmin. 

Soborul de preoți a săvârșit slujba Vecerniei urmată de înconjurarea bisericii și Taina Sfântului Maslu în după-masa zilei de duminică 28 martie începând  cu orele 16ºº. Din sobor au făcut parte preoți ai Cercului Misionar Bârzava

Cuvântul de învățătură a fost rostit la momentul cuvenit de Pr. Bachis Ioan Mihai de la parohia Baia, tema fiind în concordanță cu tematică aleasă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Comunitățile de credincioși ortodocși români aflate în diaspora. Istorie, evoluție, activitate misionară, organizare canonică și pastorală”( prezentare generală )

Din cuvântul de învățătură: ,,De felul în care Biserica Ortodoxă Română se ocupă de nevoile lor spirituale şi îi spijină în experienţa străinătăţii, poate depinde şi felul în care evoluează valorile celor care revin în ţară, aducând străinătatea acasă. ”

,,Una dintre cele mai importante şi mai dinamice lucrări ale Bisericii Ortodoxe Române în ultimii ani este grija spirituală pentru românii plecaţi în străinătate. Ea nu poate şi nu are voie să îşi părăsească membrii în deciziile lor şi nici să rămână insensibilă la nevoile pastorale ale credincioşilor ortodocşi români stabiliţi temporar sau definitiv în ţări neortodoxe.”

La final au fost aduse mulțumiri lui Dumnezeu pentru harul revărsat asupra celor prezenți, preoți și credincioși deopotrivă, precum și celor care au făcut posibil acest eveniment.

Slujba fost săvârșită în concordanță cu prevederile în vigoare împotrivă răspândirii noii epidemii.

Pr Cosmin Iordăchescu – coordonator al Cercului Pastoral-Misionar

Parohia Nicolae Bălcescu