Premierea participanților la Concursul ,,Măicuța me’, icoană sfântă!”, în Parohia Bonțești

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Parohia Ortodoxă Română Bonțești, Protopopiatul Sebiș, în colaborare cu Asociația ,,Străjerii Cociubei”, a găzduit festivitatea de premiere a tinerilor înscriși în concursul ,,Măicuța me’ icoană sfântă”.

Acest concurs este dedicat zilei de 8 martie și este organizat de Străjerii Cociubei, prin Cenaclul în grai „Gheorghe Coșer- Bacea”. A participat un număr de 17 concurenți, din comunele Almaș, Chisindia, Șilindia, Gurahonț, orașul Sebiș și Spania. Concursul a fost organizat online, pe două secțiuni de vârstă: 8-12 ani; 13-17 ani. Lucrările au fost analizate de către un juriu format din nouă persoane, de diferite profesii, dar cu mare dragoste față de tradițiile, obiceiurile și credința poporului român între care la loc de cinste se află graiul pupular, avându-l ca președinte pe Arhidiaconul Gheorghe Hodrea cunoscut ca și ,,Baci Togiere”. Toți copiii înscriși în concurs au fost premiați.

S-au acordat premiile I, II, III, Mențiune, Premiul de originalitate și Premiul special al juriului.
Prin strădania Asociației, fiecare doamnă și domnișoară prezentă la biserică, a primit câte o floare cu ocazia zilei de 8 martie.

Pr. George-Darius Pasc