Mesaj pascal: „Biserica Ierusalimului se roagă din Mormântul gol și dătător de viață pentru vindecarea tuturor oamenilor”

Mesajul pascal al Patriarhului Teofil transmite din Ierusalim încurajarea că „învierea din morți a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos a umplut toate de lumina cea neînserată și neapusă”.

Patriarhul Ierusalimului reiterează istoria pătimirilor, cu Învierea Domnului, arătările de după și trimiterea Duhului Sfânt punând accent pe încrederea în puterea lui Dumnezeu.

„Prin acest har și puterea dată de El, Biserica își continuă misiunea de răscumpărare pe pământ”, subliniază Preafericirea Sa.

„El îi primește pe oameni, îi face membri prin Botez îi unește cu Hristos, îi umanizează prin învățătura Sa de împăcare, pace, unire și iubire, nu numai față de semeni, ci chiar față de dușmanii noștri, îi sfințește prin Sfintele Taine, îi face lucrători ai faptelor bune în societate și la moartea lor, îi mută la viața cerească, cu bucurie și veselie, unde se bucură de lumina eternă a Dumnezeirii trinitare în speranța Învierii la viața veșnică”.

Patriarhul amintește că Biserica Ierusalimului „a fost prima care a primit iertarea păcatelor prin înviere”, iar acum suferă împreună cu toată lumea din cauza pandemiei de Covid-19.

„Biserica Ierusalimului se roagă din Mormântul gol și dătător de viață pentru întoarcerea pelerinilor în Țara Sfântă, pentru pacea și stabilitatea lumii și a Orientului Mijlociu și, mai ales, pentru sănătatea, bunăstarea și mântuirea creștinilor din întreaga lume”, transmite în mesajul de Paști Patriarhul Teofil.

Foto: captură video YouTube

https://basilica.ro/mesaj-pascal-biserica-ierusalimului-se-roaga-din-mormantul-gol-si-datator-de-viata-pentru-vindecarea-tuturor-oamenilor/