Proiectul misionar „Slujirea Ortodoxiei în pandemie” Etapa I: Concursul „În mormânt, Viață”

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în perioada 16 aprilie 2021 – 27 aprilie 2021, în Arhiepiscopia Aradului s-a desfășurat Etapa I a proiectului misionar „Slujirea Ortodoxiei în pandemie”, proiect lansat anul acesta în Duminica Ortodoxiei, de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
În această primă etapă s-a desfășurat concursul „În mormânt, Viață”. La acest concurs au participat un număr de 40 de parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului. Corurile au interpretat 15 strofe din Prohodul Domnului, câte 5 strofe din fiecare stare a prohodului. Corurile au fost filmate interpretând cele 15 strofe, iar filmările au fost centralizate de părintele Gabriel Streulea, inspector eparhial onorific pe probleme misionare.
Comisia formată din P.C. Pr. Teodor Pavel, consilier eparhial, P.C. Pr. Gabriel Streulea și prof. Marius Lăscoiu-Martin, profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic din Arad, a ales trei din cele mai frumoase interpretări ale Prohodului. Astfel, premiul I a fost obținut de către corul de copii și tineri al Parohiei Aluniș, preot paroh Sorin Ilota; premiul al II-lea a fost obținut de către corul de tineri al parohiei Sânpetru German, preot paroh Mihai Blidar; iar premiul al III-lea a fost obținut de către corul de fete al parohiei Mișca, preot paroh Nicolae Vidican.
Prin interpretarea Prohodului Domnului copiii și tinerii au primint cu bucurie ocazia de a cânta spre slava lui Hristos-Dumnezeu, Cel ce a pătimit pentru noi.
La finalul concursului s-a realizat un material video cu toate corurile participante. Toți copiii vor fi primi diplome de participare și premii din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului.
Preot Gabriel Streulea