Denia Prohodului Domnului săvârșită de IPS Părinte Timotei la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În Vinerea Mare, la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, slujba Prohodului Domnului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură despre ,,Prohodul Domnului” în cadrul rânduielilor bisericești ale Săptămânii Sfintelor Pătimiri ale Domnului, conținutul și însemnătatea lor pentru folosul duhovnicesc al credincioșilor. De asemenea, Chiriarhul arădean a făcut referire la împletirea prohodului cu Psalmul 118 pentru ceea ce înseamnă o înțelegere mai adâncă a frumuseților Ortodoxiei.

Credincioşii prezenţi au cântat împreună cu soborul cele trei stări ale Prohodului, după care într-o atmosferă de evlavie şi de reculegere au înconjurat Catedrala cu Sfântul Epitaf.

După procesiune, toţi credincioşii prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf, după care acesta a fost reaşezat în Mormânt, cântându-se troparul „Iosif cel cu bun chip…”

În toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, credincioșii au participat în Vinerea Mare la Denia Prohodului Domnului.

Protos. Iustin Popovici