Recital de pricesne în Parohia Groșeni

Aflându-ne în penultima Duminică din cadrul Postului Sfintelor Păresimi, textul Pericopei Evanghelice de la Marcu vine și ne relatează faptul cum Mântuitorul Iisus Hristos, le amintește din nou Apostolilor săi despre patimile și moartea Sa pe Cruce.

Dar, ca de fiecare dată, nu ezită să pună toate acestea în corelație cu Învierea Sa din morți, fără de care credința noastră ar fi fost zadarnică.
Îndreptându-ne cu mintea și cu sufletul spre urcușul duhovnicesc în care această perioadă prepascală ne pune să medităm profund asupra vieții noastre, Iisus Hristos ne oferă cea mai bună povață pentru a ne izbăvi de păcatul slavei deșarte și al mâniei, făcând apel la supunere, smerenie și la slujirea aproapelui nostru, lucrând pe de altă parte cu frică și cu căință adevărată la mântuirea noastră.
Aceste virtuți au fost frumos creionate și în parohia Groșeni, din Protopopiatul Ineu, unde modelul smereniei, al căinței adevărate și al dorinței de a ne îndrepta pașii spre Împărăția Cerească au fost evidențiate prin deosebitul recital susținut de tânăra interpretă de muzică populară Maria Mihali, care a îmbălsămat inimile tuturor cu frumoase pricesne.
La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh a felicitat-o și i-a mulțumit pentru înălțătorul recital, oferindu-i în dar un buchet de flori și o icoană cu Maica Domnului care să o ocrotească mereu în viață și în cariera muzicală.
Duminica viitoare, comunitatea ortodoxă din această parohie se va bucura de prezența unei alte interprete a muzicii populare în persoana Alinei Ceuca, care va înmiresma pentru a doua oară inimile celor care vor veni să o asculte cu drag.
Student teolog, Denis Roșu-Drăgan