Târnosirea bisericii din incinta Clinicii Laser System din Vladimirescu

În Duminica a 3-a din Post (a Sfintei Cruci), 4 aprilie 2021, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul ,,Sfântul Apostol Andrei” – paraclis arhiepiscopal, din incinta Clinicii Laser System din Vladimirescu, Arad.

După slujba de târnosire, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Aradului a explicat pericopele scripturistice ale duminicii (Evrei, cap. 4-5 și Marcu cap. 8) vorbind despre ,,Luarea crucii”, privind cultul ei în arhitectura, iconografia, imnografia Bisericii cu referire la slujba târnosirii bisericii așezământului, cu îndemnul de a cunoaște învățătura de credință privind Sfânta Cruce și cinstirea jertfei Mântuitorului. Totodată,  Înaltpreasfinția Sa a îndemnat la urmarea crucii în viața creștină prin lucrarea filantropică, cu exemplificarea conlucrării în cadrul așezământului amintit.

După cuvântul de învățătură rostit de către Chiriarhul nostru, Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial, a dat citire Diplomelor de ctitor ce au fost înmânate de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei domnului Sherzad Asad Fatah, managerul clinicii și doamnei Maricica Motoi, administrator.

La finalul Sfintei Liturghii, Preotul Bogdan-Ioan Tod, inspector/referent Resurse Umane la Centrul Eparhial și care va sluji la acest paraclis, a fost distins de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei cu rangul de iconom stavrofor. După aceasta, Părintele Bogdan-Ioan Tod a adus cuvânt de mulțumire ierarhilor arădeni pentru apreciere și susținere în lucrarea pe care o desfășoară, precum și tuturor preoților, oficialităților locale și județene, conducerii și angajaților clinicii și credincioșilor prezenți la acest eveniment sfânt şi important pentru toată comunitatea.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul vocal „Trifon Lugojan” din Arad.

Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe Române, la finalul ceremonialului religios, toți credincioșii prezenți au avut prilejul de a intra în Sfântul Altar, închinându-se înaintea Sfintei Mese, locul unde se aduce Sfânta Jertfă cea fără de sânge a Noului Legământ.

Protos. Dr. Iustin Popovici

Foto credit: DemaStudiu; glasulcetatii.ro