Arhiepiscopul Aradului a participat la deschiderea Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „ADMINISTRAȚIE ROMÂNEASCĂ ARĂDEANĂ” – ediția a XII-a

Luni, 17 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la deschiderea oficială a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice ,,Administrație Românească Arădeană”, ediția a XII-a, și a rostit o alocuțiune.

Deschiderea oficială a avut loc în Sala ,,Regele Ferdinand” din Palatul Administrativ Arad și s-a bucurat de participarea unor distinși academicieni, cercetători, universitari, istorici și oameni de cultură.

Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad,  Complexul Muzeal Arad, Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad, Asociația „Ștefan Cicio-Pop” Arad, Centrul de Studii de Istorie și Teorie Literară „Ioan Slavici” Arad.

Ediția din acest an marchează împlinirea a 102 ani de la instaurarea administrației românești în Arad (17 mai 1919), programul incluzând lansări de carte și prezentări de comunicări științifice pe această temă.

Accesul la eveniment a fost permis cu respectarea măsurilor și regulilor de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020.

Protos. Iustin Popovici