Corul Seminarului Teologic Ortodox Arad la Concursul de interpretare „VIVAT MUSICA!” București

În organizarea Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” București, a avut loc, în perioada 10-15 mai 2021, Concursul de interpretareVIVAT MUSICA!”, pentru ansambluri corale, orchestrale, vocal-simfonice și muzică de cameră, ediția I – online.

Corul Seminarului Teologic Ortodox Arad, dirijat de domnul profesor Bugyi Ștefan Adrian, a participat cu două piese vocale – „Imnul eroilor”, de Ionel Gh. Brătianu, și „Prohodul Domnului” în limba greacă, în melodia tradițională a Bisericii Ortodoxe. Piesele au fost preluate din concertele filmate și postate online, datorită perioadei pandemice prin care trecem, cu ocazia hramului Școlilor teologice – sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi – și a Sfintelor Paști.

Președintele juriului, la secțiunea Ansamblu coral, a fost domnul Cornel Groza Prof univ. Dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca și dirijor al Corului Filarmonicii de Stat Transilvania, Cluj-Napoca.

Corului Seminarului arădean i s-a acordat premiul II. Mulțumim organizatorilor și juriului, iar elevilor seminariști le adresăm felicitări.

https://fb.watch/5x9avta0xj/ – Anunțarea premiilor de către domnul Prof univ. Dr. Cornel Groza

https://youtu.be/brNYECPwmPk – „Imnul eroilor”, de Ionel Gh. Brătianu

https://youtu.be/XH4S6MJico4 – „Prohodul Domnului” în limba greacă