Duminica în Familie, ediția a 3-a, Parohia Sederhat

Cu două zile înainte de sărbătoarea internațională a copilului ,,1 Iunie” și în Ziua Românilor de Pretutindeni, Parohia Sederhat s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare.

În ziua din Duminica Samarinencei, copiii din sat au participat în număr mare la Sfânta Liturghie în cadrul căreia la momentul oportun au gustat din ,,Apa cea vie”, împărtășindu-se cu Sfintele Taine. În după amiaza zilei de Duminică, în Parohia Ortodoxă Română Sederhat a avut loc cea de-a treia ediție ,,Duminica în Familie „. Acest eveniment a avut la bază o colaborare mai veche între Biserica Ortodoxă Română din Sederhat și Grădinița Sederhat. Programul are ca scop crearea unei legături mai strânse între părinți și copii. La fel cum basmele românești încep cu: ,,A fost odată…” și se termină cu: ,,..veselia a ținut trei zile si poate mai ține si astăzi”, în Parohia Sederhat parcă desprinsă dintr-un basm de poveste veselia a ținut până seara târziu și poate mai ține și acum dacă o fi cine să mai petreacă. 

În cadrul proiectului cei mici au participat la mai multe activități și jocuri pe bază de concurs fiind încurajați de către părinți. Așadar copiii s-au luptat cu ,,oul în lingură” probă ce a scos în evidență capacitatea copiilor de a nu sparge oul până la linia de sosire. Apoi au avut o probă ,,săritul cu sacul”, mersul ,,de-a roaba”, ,,trasul sforii”, concurs de pictură precum și alte jocuri ce au adus zâmbetul pe buzele tuturor.  Seara, când cei mici au fost osteniți de joc, au primit din partea parohiei un tort, moment în care toți cei prezenți au cântat ,,La Multi Ani” copiilor. Menționăm și faptul că au primit tot din partea parohiei o recompensă ce a constat în pachețele cu dulciuri pentru toți copiii (peste 40 de pachete) și diplome de participare din partea doamnei educatoare.

La sfârșitul activității preotul paroh a mulțumit tuturor celor prezenți și în special celor mici pentru ziua minunată pe care au petrecut-o împreună.
Preot Arxinte Mureșan