Cerc pastoral-misionar în Parohia Chier

În duminica a 5-a după Paști, a Samarinencii, Parohia Chier, din Protopopiatul Ineu, a fost gazda Cercului pastoral-misionar Târnova, coordonat de Pr. Ivănuț Voicu.

S-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului de către preoții: Pr. Păiușan Teodor, Pr. Păiușan Florin – Parohia Târnova, Pr. Leucuța Marius-Parohia Agrișu-Mare, Pr.Alin Pingică-Parohia Arăneag, Pr.Tudor Robert-Parohia Drauț, Pr. Achim Giani-Parohia Dud, Pr. Bun Costel -Parohia Tauț, Pr. Giurgiu Gheorghe  -Parohia Nadăș, Pr. Lucaciu Marius  -Parohia Minișel, Pr. Ivănuț  Valerian-Iulian  -Parohia Iercoșeni, Pr. Dan Pavel-Parohia Șilindia.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de preotul pensionar Păiușan Teodor, care a vorbit despre întâlnirea lui Iisus cu femeia samarineancă de la fântâna lui Iacov din cetatea Sihar. Această convorbire cu o femeie  care era și de alt neam străin de poporul iudeu arată că Iisus nu ține cont de prejudecăți politice, culturale și religioase, în fața Lui toți oamenii sunt egali.

În încheiere preotul paroh Ivănuț Voicu a mulțumit preoților prezenți și credincioșilor pentru osteneala lor și a susținut referatul cu tema: Episcopia Basarabiei de Sud: înființare și organizare. Este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române sufragană Mitropoliei Basarabiei fiind considerată continuatoarea Episcopiei de Cetatea Albă și Ismail cu sediul în orașul Cantemir și este condusă în prezent de episcopul Veniamin Goreanu.

Următoarea întrunire a preoților din Cercul Pastoral-Misionar Târnova va avea loc la data de 27 iunie la Parohia Șilindia.

Pr. Ivănuț Valerian-Iulian