Ziua Copilului sărbătorită în Parohia Chișineu-Criș I

,,Copiii sunt chipuri de lumină, cultivate prin credință și iubire” (Citate duhovnicești ale Părintelui Patriarh Daniel)

Copiii sunt cei mai importanți pentru noi toți, părinți, bunici, rude, dar și pentru comunitatea cărora aceștia le aparțin. Întrucât se apropie Ziua Internațională a copilului, este firesc să marcăm într-un anume fel, această zi, așa încât să ne exprimăm recunoștința pentru Darul vieții.

Duminica a cincea după Sfintele Paști – a Samarinencii – a prilejuit un moment de sărbătoare în Parohia Chișineu-Criș 1, închinat copiilor.

Astfel, la sfârșitul Sfintei Liturghii, a avut loc un scurt moment artistic, susținut de elevi ai Liceului Teoretic Mihai Veliciu, din localitate. Grupul de copii a fost îndrumat de profesorul de religie Pavel Florin Adrian, care slujește ca diacon, în cadrul acestei parohii.

Din inimi de copii, au fost recitate versuri tematice, definind Universul Copilăriei.  Au bucurat, de asemenea, sufletele părinților, ale bunicilor și ale credincioșilor, prin intonarea unor cântece, care promovează valori precum: credința, dragostea de țară și de neam, binele, frumosul.

A fost un moment inedit, primit cu multă bucurie, de către preotul paroh, Daniel Mirel Dumitru, care și-a exprimat recunoștința și le-a oferit , în dar, copiilor, iconițe și dulciuri.

Prof. Monica Pavel