Premierea copiilor participanti la concursul de pictură de icoane „Ortodoxia în culori” în Parohia Ortodoxă Aradul Nou

Biserica Parohiei Ortodoxe „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Aradul Nou a fost gazda unui eveniment deosebit, dedicat copiilor din parohie și nu numai. A doua zi de Paști, Luni 3 mai 2021, după Sfânta Liturghie a avut loc festivitatea de premiere a copiilor participanți la concursul de pictură de icoane „Ortodoxia în culori” organizat de Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou.
Concursul s-a desfășurat perioada Postului Mare, la centrul catehetic al bisericii parohiale și la domiciliul copiilor. Atelierul de creație a presupus o activitate de arte plastice-desen cu creioane colorate, acuarelă, tempera sau acrilic, pe pânză sau hârtie, pe tema dicutată la cateheză: „Îngeri și lumină la Învierea Domnului”. Concursul s-a desfășurat pe grupe de vârstă: nivelul I pentru copii de 5-8 ani, nivelul II pentru copii de 8-12 ani și nivelul III pentru copii de 12-16 ani.
S-au urmărit aprofundarea cunoștințelor religioase, descoperirea frumuseții icoanelor prezentate în cateheze, oferirea unei alternative la petrecerea timpului liber mai ales acum în perioada pandemiei, cum ar fi timpul petrecut de cei mici în faţa televizorului sau a calculatorului, dezvoltarea creativităţii, imaginaţiei şi simţului artistic și dezvoltarea relației dintre copiii implicați în concurs și Biserică. În timpul Săptămânii Patimilor și în primele două zile de Paști, a avut loc și vernisajul celor 43 de icoane pictate/desenate ale copiilor participanți, în biserica parohială și în centrul de cateheză.
Au fost acordate 3 premii I (câte o bicicleta mountain bike), 3 premii II (câte o trotinetă electrică), 3 premii III (câte un hoverboard electric), 3 premii „color” (câte un pennyboard cu leduri) și 31 de premii speciale (diverse jucării, articole sportive). Toți copiii au primit diplome de participare, medalii, iconițe și ou kinder. Diplomele și darurile au fost acordate de P.C. părinte Teodor Faur parohul bisericii și membrii delegați ai Asociației organizatoare.
„Pictura nu înseamnă doar desen, ci şi trăire. Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este fără îndoială copilăria. Din amintirile plăcute legate de copilărie nu trebuie să lipsească și întâlnirea cu Mântuitorul Hristos în Biserica Sa. Biserica noastră dreptmăritoare se preocupă de toți credincioșii, însă cel mai mult îi iubește pe copii. Pentru aceștia se înalță mereu rugăciuni, pentru sporul la învățătură, pentru înțelepciunea necesară tinereților. Unul din mijloacele folosite de Biserică în al său scop mântuitor, poate fi dezvoltarea laturii creativ-artistice a copiilor, punând în evidență ceea ce învață de la preot. Anul acesta, copiii au învățat mai multe despre Învierea Domnului pictând. Și am descoperit talente mari.” – menționează P.C. Părinte Gabriel Cosmin Mariș – preot slujitor în această parohie și organizator al evenimentului.
La final, P.C. Părinte Gabriel Mariș a felicitat toți copiii participanți, mai ales premianții, pentru lucrările de pictură deosebite, comisiei de selecție a premiilor formată din Dl. Cătălin Băluț – pictor bisericesc, D-na Daniela Stana – profesor de desen la Palatul copiilor și D-na Diana Morar – educatoare și membră a asociației și a adus mulțumire tuturor susținătorilor activităților desfășurate de Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou, care a folosit aproximativ 10 000 lei pentru implementarea acestui concursului și premierea copiilor.
Asociația Ortodoxă Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou