Prezență chiriarhală în Duminica Samarinencei la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către un sobor de preoți și diaconi în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul de învățătură a vorbit despre ,,Fântâna samarinencei” (pe baza citirilor scripturistice de la Fp. Ap. 11, Ioan 4) care simbolizează fântânile vieții ce potolesc setea spirituală firască a credincioșilor prin cunoașterea și urmarea vieții și învățăturii Mântuitorului în cadrul Bisericii. Înjumătățirea praznicului, adică a perioadei dintre Paști și Rusalii, amintește cuvintele Domnului despre apa cea vie, adică prin care credincioșii se împărtășesc spre nemurire. Împreună cu această tălmăcire, Chiriarhul a făcut o introducere la Mesajul patriarhal transmis pentru această duminică.

În continuare, Părintele Mircea Cricovean a dat citire Mesajului transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Protos. Iustin Popovici

 

A se vedea și:

https://www.arhiepiscopiaaradului.ro/2021/05/mesajul-patriarhului-daniel-cu-prilejul-zilei-romanilor-de-pretutindeni-30-mai-2021/#more-44878