Cercul pastoral-misionar Hălmagiu reunit în Parohia Ortodoxă Brusturi

În 6 iunie 2021, Duminica a VI-a după Sfintele Paști, Duminica dinaintea Înălțării Domnului, Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu s-a întrunit în Biserica Parohiei Ortodoxe Brusturi cu Hramurile: ”Înălțarea Domnului” și ”Sfântul Apostol Andrei”.Pentru deschiderea acestei întâlniri preoțești, s-a săvârșit în curtea bisericii parohiale, Taina Sfântului Maslu în cadru festiv, la 201 ani de la construirea bisericii noastre parohiale. Această Sfântă Taină a fost condusă de Prea Onoratul Părinte Protopop Ioja Beni, Protopopul Protopopiatul Sebiș împreună cu mulți preoți din cercul nostru pastoral misionar împreună cu unii invitați speciali.

Din sobor au făcut parte: Prea Onoratul Părinte Protopop Ioja Beni, Protopopul Protopopiatului Sebiș, PC Părinte Pensionar Nan Viorel, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Măgulicea, PC Pr. Ilea Duțu de la Parohia Budești, PC Pr. Tulcan Cătălin Claudiu Liviu de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel, PC Pr. Buda Silviu-Ionuț de la Parohia Lazuri, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Roman Cosmin de la Parohia Aldești, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Pleșcuța și PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi.

Răspunsurile de strană au fost oferite de cântărețul parohiei și de grupul de tineri și copii din Parohia Brusturi: „Prietenii Sfântului Apostol Andrei”.

Prea Onoratul Părinte Protopop a expus un cuvânt de învățătură foarte elaborat pentru o slujbă de preînchipuire a Înălțării Domnului care este primul hram al parohiei noastre cu tema centrală: Hristos-Lumina Lumii.

După acest cuvânt de învățătură a urmat premierea tuturor membrilor grupului ”Prietenii Sfântului Apostol Andrei” de însuși Prea Onoratul Părinte Protopop Ioja Beni, datorită participării lor la concursul: ”În mormânt viață” organizat cu grija ÎPS Timotei Seviciu și a PS Emilian Crișanul de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului.

La final PC Pr. Paroh Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi a mulțumit tuturor pentru prezență și reuniunea s-a încheiat prin miruirea și stropirea cu aghiazmă a tuturor celor prezenți.

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi