Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului întrunit în şedinţă

Miercuri, 30 iunie a.c., la reşedinţa Centrului Eparhial din Arad s-au desfășurat lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.
Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit, la ședință au fost prezenţi și ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei şi Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
În cadrul şedinţei Consiliului Eparhial pe ordinea de zi a fost prezentarea şi analizarea mai multor referate ce ţin de Sectorul Patrimoniu.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan în cuvântul său a dat câteva îndrumări la problemele curente care intră în competenţa acestui for deliberativ eparhial.
În încheiere Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a mulţumit Părintelui Mitropolit Ioan pentru participarea la această ședință a Consiliului Eparhial și pentru toată purtarea de grijă față de Eparhia Aradului, precum și tuturor membrilor Consiliului Eparhial.
***
Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunării Eparhiale şi are în competenţa problemele bisericeşti-administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale şi fundaţionale pentru întreaga eparhie.

Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici şi 6 mireni, aleşi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială dintre membrii ei. Ei pot fi aleşi pentru cel mult două mandate.
Protos. Dr. Iustin Popovici