Ziua Eroilor comemorată la Centrul cultural-pastoral ,,Sfântul ierarh Nicolae” al Parohiei Arad-Bujac

Sărbătoarea Înălțării Domnului a constituit și în acest an, la Parohia Arad-Bujac, un potrivit prilej de comemorare a eroilor neamului românesc, din toate timpurile și locurile, care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea noastră națională.
Centrul cultural – pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al parohiei, într-un parteneriat cu Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad și Liceul cu Program Sportiv din Arad a organizat, pe parcursul a două zile, un program destinat să marcheze ziua eroilor.
Astfel, în ajunul sărbătorii, la Liceul cu Program Sportiv, situat pe raza parohiei, sub coordonarea Profesorului de religie, Dan Sbârcea, a fost organizată o sesiune de compuneri ale elevilor pe tema ,, Noi suntem români”, cele mai bune lucrări fiind premiate. Premii din partea parohiei au primit, cu acest prilej și elevii evidențiați la ora de Religie pe parcursul anului școlar încheiat.
În ziua praznicului Înălțării Domnului, după otpusul Sfintei Liturghii, în curtea bisericii parohiale, în fața troiței eroilor martiri, a fost săvârșită slujba de parastas, la care au participat, pe lângă credincioșii parohiei, elevii din învățământul preșcolar și primar ai Liceului cu Program Sportiv Arad, împreună cu cadrele didactice.
Părintele paroh, Vasile Pop le-a vorbit copiilor, la finalul slujbei, despre datoria morală de a cinsti adevărații eroi, aceia care și-au dat viața pentru mai binele nostru, întemeietori de țară, ostași căzuți pe câmpul de luptă, martiri pentru credință, în contrast cu ,,eroii” filmelor și jocurilor pe care copiii îi iau adesea drept modele educaționale, despre dragostea față de pământul Patriei și despre datoria cinstirii înaintașilor.
A fost transmis salutul și doririle de bine din partea conducerii co- organizatorilor, Doamna Prof. Univ. Dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității de Vest ,, Vasile Goldiș” din Arad și Domnul Profesor Gheorghe Mandache, Directorul Liceului cu Program Sportiv Arad.
Credincioșii parohiei, prezenți în număr mare la această comemorare, au împărțit copiilor prinoasele aduse și binecuvântate.

Preot dr. Vasile Pop