Ziua Mondială a Mediului 2021 are ca temă Restaurarea Ecosistemelor

Ziua Mondială a Mediului este marcată anual în data de 5 iunie, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și politicienii cu privire la necesitatea protejării mediului. Anul acesta, tema promovată este Restaurarea Ecosistemelor.

Ziua a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972. Fiecare ediție are o temă recomandată de Organizația Naţiunilor Unite (ONU). Tema de anul acesta este Restaurarea Ecosistemelor afectate de activitatea umană: fie ele păduri, terenuri agricole sau alte tipuri de sisteme naturale.

Biserica Ortodoxă este preocupată de rezolvarea problemelor de mediu și a crizei ecologice îndemnând, potrivit învățăturii creștine, la respect faţă de creaţie şi la un efort comun pentru protecţia mediului înconjurător.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la prima enciclică ecologică semnată de un Patriarh Ecumenic prin care s-a stabilit ca data de 1 septembrie să fie o zi de sensibilizare a conștiinței publice față de problemele de mediu și un prilej de rugăciune pentru întreaga creație.

Și Părintele Patriarh Daniel a subliniat în mesajele sale statutul omului de administrator, nu proprietar al Creației. Stăpânul este Dumnezeu, care îi oferă omului Creația pentru a o gestiona împreună cu El.

Foto credit: Freepik.com

Ziua Mondială a Mediului 2021 are ca temă Restaurarea Ecosistemelor