Slujire chiriarhală în Parohia Arad-Grădiște II

În Duminica a 5-a după Rusalii, 25 iulie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Intrarea Domnului în Ierusalim”, din Parohia Arad-Grădişte II.

Din sobor au făcut parte Pr. paroh Vasile Cucu, secretar eparhial, Pr. pensionar Viorel Roja și Diac. Emanuel Proniuc.

În cuvântul de învăţătură Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Îndepărtarea răului” (în baza citirilor scripturistice: Rom. 10; Mt. 8) din lipsa lucrării binelui, cum este învățătura de credință. Deci, răul n-are consistență de sine ci rezultă din nelucrarea binelui, are însă lucrător diavolul care nu poate săvârși binele întrucât este dezbinător și distrugător. Așadar, nu există cale de mijloc între bine și rău, binele fiind singura reaalitate, întreaga creație fiind bună prin cuvântul lui Dumnezeu. Credinciosul nesăvârșind binele greșește prin lenevire, care este rău, stare pe care trebuie să o îndepărteze cu ajutorul harului dumnezeiesc. Din citirile biblice ale zilei se înțelege că gadarenii nu au dovedit discernământul drept pentru a vedea în vindecarea demonizaților binele șI răul din paguba lor, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru popasul duhovnicesc din această frumoasă zi de duminică precum și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Protos. Dr. Iustin Popovici