Cerc pastoral-misionar în Parohia Avram Iancu, filia Poiana

În 25 iulie 2021, Duminica a 5-a după Rusalii, în ziua de Adormire a Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu s-a întrunit în Parohia Ortodoxă Avram Iancu, Filia Poiana, imediat după terminarea Sfintei Liturghii.
Pentru deschiderea acestei întâlniri preoțești, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Din acest sobor au făcut parte: PC Pr. Pensionar Nedeloni Matei, PC Pr. Ancaș Gheorghe de la Parohia Vîrfurile, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Măgulicea, PC Pr. Paroh Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Briciu Ciprian-Nicolae de la Parohia Hălmăgel și PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi.
Răspunsurile de strană au fost oferite de cântăreții parohiei.
După săvârșirea acestei Sfinte Taine, PC Pr. Briciu Ciprian-Nicolae de la Parohia Hălmăgel a prezentat un elaborat cuvânt de învățătură despre „Cinstirea în Biserică a celor adormiți în Domnul: temeiuri scripturistice, patristice și liturgice”.
La final PC Pr. Paroh Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu a mulțumit tuturor pentru prezență și reuniunea s-a încheiat prin miruirea și stopirea cu aghiazmă a tuturor celor prezenți.

Pr. Andrei Zadic