Bucurie și copilărie. Spectacol de teatru de păpuși în curtea Catedralei Vechi din Arad

Aproximativ 100 de persoane, copii, părinți și bunici, au participat, duminică, 1 august 2021, după slujba vecerniei, în curtea Catedralei Vechi „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul“ – Parohia Arad Centru, la spectacolul de teatru de păpuși „Fata babei și fata moșneagului“, adaptare după povestea lui Ion Creangă, pus în scenă de Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad.

La finalul spectacolului, care i-a captivat pe micii spectatori, copiii au primit figurine pe care vor trebui să le decoreze inspirați de costumele populare pe care le-au văzut în piesa de teatru de păpuși.

Spectacolul a fost organizat în cadrul proiectului „Grădina cu artă“, finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop principal promovarea în rândul preșcolarilor și școlarilor mici a educației artistice și estetice.

De asemenea, prin acest proiect se urmărește promovarea în rândul copiilor a spectacolului de teatru și a literaturii pentru copii și educarea și  dezvoltarea capacităţilor  imaginative și a celor de  exprimare liberă a  trăirilor şi ideilor, prin participarea activă la spectacolele pentru copii.

Pr. Gabriel Streulea