Cerc pastoral-misionar în Parohia Prunișor

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a constituit pentru credincioșii din Parohia Prunișor un moment de înaltă trăire duhovnicească, deoarece s-au bucurat de prezența preoților din Cercul pastoral-misonar nr. 2 Buteni, condus de către părintele Oarcea Florin.
Astfel că, prin dragostea și implicarea preoților prezenți, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu la care au participat foarte mulți credincioși. La finalul slujbei, părintele Dan-Alexandru Gaiță a susținut un cuvânt de învățătură, reliefând câteva aspecte legate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, concluzionând cât de important este să o avem pe Preasfânta Născătoare, ca și mijlocitoare între cer și pământ.
Totodată, în contextul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, părintele Alexandru a trasat câteva direcții legate de tema intitulată: Cinstirea în Biserică a celor adormiți în Domnul; temeiuri scripturistice, patristice și liturgice. În aceiași măsură, a reiterat cele mai elocvente temeiuri scripturistice pentru cinstirea celor adormiți, prin care a evidențiat legătura care se realizează între cei vii și cei adormiți prin rugăciune.
Această zi a fost înfrumusețată de către Corul „Sfântul Stelian” al parohiei, care a oferit răspunsurile la slujbă, iar la final a susținut un mic recital, cântând câteva pricesne specifice acestei perioade.
În încheiere, preotul Florin-Ioan Avram a adresat mulțumiri preoților și tuturor credincioșilor prezenți.
Pr. Florin Ioan Avram