Cerc pastoral-misionar în Parohia Sântana

Marți, 24 august 2021, Parohia Sântana I, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                        Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială, cu prezentarea referatului: ,,Rânduieli liturgice pe care Biserica le săvârşeşte la mormintele celor adormiţi în Domnul”, de către preotul paroh Nicolae Rădulescu.

În expunerea sa a vorbit despre rânduielile liturgice legate de pomenirea celor mutați din viața aceasta, despre timpul săvârșirii acestor slujbe, despre zilele în care nu se pot face pomenirile celor răposați, iar în partea a doua a referatului a vorbit respre abaterile și neregulie de la rânduielile pentru cei adormiți, deviațiile prezentate de către Pr. Prof. Dr. Nicolae D. Necula, într-unul din volumele ,,Tradiție și înnoire în slujirea liturgică”, stârnind și zâmbete și discuții pe seama expresiilor de genul ,,așa am pomemit”, ,,așa e obiceiul la noi”, etc. Preotul trebuie să îndrepte sau să formeze, cu răbdare și tact comporamentul credinciosului, acolo unde situația o impune. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Nicolae Rădulescu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte, cât și preoților pensionari prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic