Curs educațional de prevenire a bullying-ului, în Parohia Galșa

Poliţiştii arădeni din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean, precum și cei din comuna Șiria, alături de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad însoțiți de un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad au efectuat un curs educațional de prevenire a bullying-lui în rândul copiilor din cadrul Centrul Social pentru Tineret Galșa- Clubul Copiilor Galșa.
Temele discuţiilor au vizat prevenirea bullying-ul, cum se manifestă, cine este agresor şi cine este victimă. De asemenea, copiii au aflat care sunt caracteristicile bullying-ului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicaţi fie că sunt victime, agresori sau martori. Copiii au mai fost informaţi şi cu privire la principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru navigarea online în siguranţă și nu numai.
Discuţiile au fost interactive, recomandările, atenţia şi acţiunile făcute îndreptându-se spre copii, părinţi şi educatori, iar pentru atingerea obiectivelor propuse se impune o implicare și o bună colaborare colaborarea cu aceste instituţii şi autorităţi ale statului pentru a ne crește copii sănătosi la trup și suflet.
Multumiri speciale celor ce au contribuit la acest eveniment educațional:
Purtător de cuvânt IPJ Arad Inspector de poliţie Livia Pescar
Purtător de cuvânt IPJ Arad Agent Șef Claudia Iuga
Purtător de cuvânt IJJ Arad Căpitan Dan Monoranu
Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad Agent Șef Ciprian Tocan
Poliția Comunei Șiria Inspector principal Tamas Gabriel
Poliția Comunei Șiria Agent Doru Balta
Directia Generală de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad Inspector Roșca Sorin

Preot Adorian Trif