Ziua Internațională a Tineretului 2021: Tinerii pot face o lume mai bună prin inovație

Ziua Internațională a Tineretului are ca temă anul acesta „Transformarea Sistemelor Alimentare: Tineri Inovatori pentru Sănătatea Oamenilor și Planetei”.

Ziua este marcată prin evenimente care aduc problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și promovează potențialul tinerilor de a fi parteneri în societatea globală actuală. Anul acesta, evenimentele au loc în mediul virtual.

ONU organizează cu această ocazie, în perioada 12-13 august, evenimentul intitulat #YouthLead Innovation Festival, care promovează contribuția tinerilor inovatori la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă ale ONU și la refacerea după pandemia de COVID-19.

Secțiunile evenimentului sunt: Sănătate și bunăstare, Acțiune climatică și biodiversitate, Emanciparea economică și locurile de muncă, Tehnologii digitale, Securitate alimentară, Educație. Programul și linkul de participare sunt accesibile pe site-ul ONU.


La începutul anilor 1990 a apărut ideea de a avea o Zi Internațională a Tineretului. Propunerea a fost făcută la Primul Forum ONU al Tinerilor, în 1991, iar în 1998 miniștrii pentru tineret au susținut-o la o conferință organizată sub egida ONU. În 1999, Adunarea Generală ONU a ratificat declararea zilei de 12 august ca Ziua Internațională a Tineretului.

Foto credit: Freepik.com

https://basilica.ro/ziua-internationala-a-tineretului-2021-tinerii-pot-face-o-lume-mai-buna-prin-inovatie/