Cerc pastoral-misionar în Parohia Comlăuș

Joi, 9 septembrie 2021, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonat de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Ioan Vand, preot paroh la parohia Comlăuș. În referatul prezentat, ,,Cinstirea în Biserică a celor adormiţi în Domnul: temeiuri scripturistice”, a vorbit, pe scurt, despre moarte, apoi a prezentat modul de cinstire al morților în Vechiul Testament, cu citate și din cărțile necanonice, a vorbit despre recomandările nou testamentare legate de cultul morților și, nu în ultimul rând, a prezentat și aspecte din Sfânta Tradiție despre cinstirea morților. S-a vorbit și despre percepția actuală a evreilor față de cei adormiți. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh, Ioan Vand, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic