Cerc pastoral-misionar în satul Monoroștia

În după amiaza zilei de 8 septembrie 2021, zi de prăznuire închinată Maicii Domnului a cărei naștere o prăznuim , în biserica cu hramul ,,Nasterea Maicii Domnului din filia Monoroștia, parohia Dumbrăvița, s-a săvârşit începând cu orele 13.00 Taina Sfântului Maslu cu ocazia întrunirii preoţilor din Cercul pastoral-misionar Bârzava, coordonat de către părintele Iordăchescu COSMIN de la parohia Nicolae Bălcescu.
La Taina Sfântului Maslu au slujit următorii preoţi: Pr. Bândea GHEORGHE-parohia Bârzava, Pr. Matei VASILE-FLORIN de la parohia Bata, Pr. Lulaș DAN de la parohia CĂăpruța, Pr. Iute VIOREL de la parohia Conop, Pr. Florea FLORIN de la parohiaGroșii Noi, Pr. Blaga CASIAN de la parohia Julița, Pr. Constantin PETRU de la parohiaLalașinț, Pr. Iordăchescu COSMIN de la parohia Nicolae Bălacescu.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de către părintele Matei Vasile-Florin, de la parohia Bata, care a prezentat referatul cu tema Comunitățile de credincioși ortodocși români aflate în diaspora. Istorie activitate misionară, organizare canonică și pastorală, sublinind faptul că numeroase comunități sunt sub ocrotirea Maicii Domnului prin prisma locașurilor de cult unde acestea își desfășoară activitățile de cult.
Preotul locțiitor Bândea GHEORGHE,fiind cel care suplinește în această parohie o dată cu trecerea la cele veșnice a Pr Butar PASCU, mulțumind în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi..
Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Bârzava va avea loc în data de 19 septembrie în parohia Bârzava.

Pr. Viorel Iute