CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA PECICA II

Joi, 2 septembrie 2021, Parohia Pecica II, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Pecica, coordonați de către Preacucernicul Părinte Tudor Budeanu, preot paroh la Parohia Macea II.

În cadrul întrunirii, Părintele Cătălin Siladi de la Parohia Pecica II a prezentat referatul Grija față de cei adormiți în gândirea părintelui Dumitru Stăniloae.

,,Părintele Dumitru Stăniloae s-a preocupat întreaga sa viaţă cu studierea teologiei şi ne-a lăsat o operă vastă, bogată şi profundă. Opera sa este o sinteză neopatristică creatoare, în care dogmele credinţei, viaţa liturgică şi experienţa mistică a Bisericii se întrepătrund şi se evidenţiază reciproc. Constantă esenţială a gândirii sale teologice este înţelegerea teologiei ca ştiinţă a mântuirii şi a vieţii veşnice . Astăzi, teologia Părintelui Dumitru Stăniloae înseamnă redescoperirea teologiei patristice şi deschiderea spre dialogul dintre teologie şi ştiinţă a gânditorului creştin. Părintele Dumitru Stăniloae, spune ca fără moarte viata ar fi ireala, ar fi o iluzie, un vis din care nu ne-am mai destepta nicodata”.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Cătălin Siladi, a mulţumit preoţilor care au participat la această întrunire.