Concursul „Biserica-un colț de rai” la Școala Gimnazială Vârfurile

„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia” Luca (18, 16).
Nimic nu este întâmplător, deoarece vorbele de aur ale Mântuitorului au prins rădăcini în inimile părinților care se trudesc să trimită copilașii la scoală pentru a învăța și pentru a deveni cineva în viață.
Pe lângă materiile ce le studiază de-a lungul zilei, copilașii au în orar și ora de religie la care participă cu drag, implicare și multă responsabilitate.
Un lucru cu totul deosebit s-a întâmplat astăzi la Școala Gimnazială din comuna Vârfurile, jud. Arad, unde la inițiativa profesorului de religie ortodoxă, Denis Alexandru Roșu-Drăgan, copilașii din ciclul primar au dorit să se apropie mai mult de Dumnezeu și să-L cunoască, încât au ales sa picteze o „fereastra spre cer”.
Astfel că, la orele dimineții când clopoțelul a avertizat că pauza s-a încheiat, sala de clasa s-a transformat într-un mic atelier, și nu orice fel de atelier, ci tocmai unul de pictură pe sticlă, încât cei mici au fost foarte nerăbdători și încântați de ce au reușit să realizeze la finele orelor. Au desenat pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului, pe Sf. Apostoli Petru și Andrei, Biserici și îngerași timp în care au recitat rugăciuni cunoscute de ei.
Această acțiune s-a realizat cu sprijinul unor oameni cu suflet mare, și al doamnei director Iuga Sorina-Violeta care se implică trup și suflet pentru o educație de calitate a elevilor din instituția pe care o are sub coordonare.
Pentru strădania de care au dat dovadă, cei aproximativ 30 de elevi care au participat la concurs au fost premiați cu diplome și calificative, creionând astfel bucuria pe chipurile celor mici dar și pe ale dascălilor.
Prof. Denis Alexandru Roșu-Drăgan