REVEDERE DUPĂ 20 DE ANI DE LA ABSOLVIREA SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX DIN ARAD

În ziua pomenirii Sf. Ierarh Antim Ivireanul, absolvenții promoției 2001 a Seminarului Teologic Ortodox din Arad, au răspuns prezent la o nouă strigare a catalogului cu ocazia Revederii după 20 de ani de la absolvirea cursurilor seminariale.
Evenimentul a debutat cu ora de diriginție în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, în prezența absolvenților și a cadrelor didactice prezente în frunte cu Pr. Emil Roman – directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad la vremea absolvirii promoției 2001, respectiv Pr. Zaharia Iova – dirigintele acelei generații de elevi seminariști.
Fiecare absolvent, cu emoție în glas, și-a prezentat activitatea profesională în cei 20 de ani, subliniindu-se faptul că viața familială a fost un punct de reper al fiecărui absolvent în devenirea și formarea acestuia.
În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei s-a săvârșit slujba de Tedeum, la catedrala istorică a Aradului, mulțumind lui Dumnezeu în chip doxologic, pentru binefacerile care s-au revărsat de-a lungul timpului asupra seminariștilor de atunci. Șeful de promoție, Pr. Sebastian Vândalac – consilier social-filantropic al Episcopiei Devei și Hunedoarei a transmis un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru binecuvântarea dată la început de drum, dar și pentru roadele culese astăzi.
Chiriarhul locului a încununat slujba de la catedrală cu un cuvânt de felicitare pentru toți absolvenții, urându-le să rămână pe mai departe acei ostenitori, fie clericali sau din alte ramuri de muncă, de care Via Domnului are atâta nevoie, ducând pe mai departe bunul nume și renume al Seminarului Teologic Ortodox din Arad. Părintele Tiberiu Ardelean, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, absolvent al acestei generații de seminariști, a oferit din partea celor prezenți, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei un mănunchi de petale albe, ca expresie a dragostei și devotamentului față de Întâistătătorul eparhiei Aradului.

Pr. Tiberiu Ardeleanreprezentant al Promoției de seminariști 2001