Începutul anului școlar 2021-2022 la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

La Seminarul Teologic Ortodox din Arad, ca și în celelalte unități din țară, anul școlar 2021-2022 a început în ziua de 13 septembrie 2021. Mai întâi a fost săvârșită slujba Te Deum de început de an școlar, de către P.Cuv. Părinte Dr. Iustin Popovici, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, alături de Pr. Prof. Dacian Emilian Nan, Pr. Vlad Sergiu Sandu și Arhid. Călin Teuca, directorul Seminarului, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și a reprezentanților celor două universități arădene.

La finalul slujbei, P.C Protos. Dr. Iustin Popovici a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din care răzbate grija pentru sănătatea trupească și sufletească a elevilor în aceste vremuri pandemice.

Protos. lect. univ. Dr. Nicolae M. Tang, reprezentatul Universității ,,Aurel Vlaicu” a adus în discuție faptul că, deși suntem într-o zi de 13, nu trebuie să ne facem griji din această pricină, deoarece sunt multe zile de 13 care au avut un impact major în viața Bisericii, amintindu-se ziua de 13 septembrie 335 când a fost sfințită Biserica Sfântului Mormânt.

Pr. Prof. Dr. Vasile Pop, reprezentantul Universității ,, Vasile Goldiș”, a îndemnat pe elevi la mai multă responsabilitate și rugăciune, cu atât mai mult cu cât astăzi este ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop, a cărui canonizare s-a făcut prin aportul direct al Întâistătătorului Eparhiei Arădene.

Părintele Arhid. Călin Teuca a rostit un cuvânt de bun venit tuturor, îndemnându-i pe elevi să nu uite importanța alegerii pe care au făcut-o în viața locale.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a încununat acesta sărbătoare prin cuvântul de îmbărbătare și binecuvântare pentru elevii seminariști, pentru părinți lor și pentru profesorii Seminarului, exprimând rolul important pe care slujitorii îl au în societatea actuală.

Pr. Prof. Dacian Emilian Nan

Photo credit: Prof. Cătălin-Iulian Drăgan