IPS Părinte Timotei a participat la lansarea cărţii ,,Pediatrie în pandemie”

Cu blândețe și profesionalism, dr. pediatru Simona Dumitru a rescris rândurile cărții „Pediatrie în pandemie”, o carte de căpătâi pentru părinți, studenți dar și medici. Lansarea volumului a fost făcută în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, în prezența Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, președintelui CJA – Iustin Cionca, viceprimarului Lazăr Faur, deputatului Sergiu Bîlcea, rectorului UVVG dr. Coralia Cotoraci, dr. Otiliei Tigănaș.

De asemenea, dr. Virgil Musta din Timișoara a fost prezent la prezentarea cărții, eveniment moderat de actrița Oltea Blaga. Lansarea de carte s-a remarcat prin simplitate și eleganță și s-a impus prin puterea profesională pe care dr. Simona Dumitra o are.

„Lansarea unei cărți este ca scoaterea în lume a unui copil. «Pediatrie în pandemie – ediția a doua, revăzută și readăugită» este un ghid de sfaturi utile pentru părinți. Noua ediție aduce un suflu nou, prin introducerea unor teme fierbinți și prin capitolul final – Sfaturi pentru Inima de Părinte, o fereastră deschisă spre medicina integrativa. Îmi exprim întreaga recunoștință celor care au prezentat cartea, celor care au venit la lansare și tuturor celor care o vor cumpăra”, a transmis plină de emoție dr. Simona Dumitra.

Cartea poate fi cumpărată de la sediul Cetății Voluntarilor, iar banii strânși din vânzarea ediției a doua vor fi folosiți pentru continuarea reabilitării Secției Pediatrie II.

Dr. Simona Dumitra a studiat la Facultatea de Medicină de la Universitatea „Victor Babeș” din Timișoara, absolvind în 1993 și este medic primar pediatru în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. În decembrie 2020, dr. Dumitra a lansat prima ediție a cărții „Pediatrie în pandemie”, o carte scrisă în contextul pandemic mondial, prin care se urmăresc patologii specifice pediatriei și se oferă soluții concrete.

Distincția „Arădeni cu care ne mândrim”

Cu ocazia lansării acestui nou volum, dr. Simona Dumitra a primit și distincția „Arădeni cu care ne mândrim”.

„Sănătatea contează, ne-o demonstrează vremurile marcate de pandemie. Dincolo de investiții și spitale, diferența o fac oamenii, medicii, asistentele care au făcut din îngrijirea vieții și sănătății o vocație, nu doar o profesie. Un astfel de medic este doamna Simona Dumitra, medic pediatru. Doamna doctor Simona Dumitra lucrează de decenii cu copiii, este o activitate delicată, cu pacienți foarte speciali. Vreau să subliniez și relația deosebită pe care doamna doctor o are cu Cetatea Voluntarilor, asociația care a ajutat la renovarea Pediatriei cu un efort admirabil. Până când vom reuși să construim un nou spital dedicat copiilor, în care cred și pentru care sunt alături de administrația județeană, știm că prin efortul acestor oameni, copiii noștri sunt îngrijiți cu profesionalism și pasiune, în secții care arată bine”, a transmis deputatul Sergiu Bîlcea cel care i-a acordat această distincție.

Impresii după lansare

*Dr. Maria Nicoară, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Arad:

„Am avut onoarea și privilegiul de a fi invitată să particip la o lansare de carte, care pentru mine însă, a însemnat mai mult decât atât. Am simțit vibrația sufletului nobil pe care prietena mea Simona Dumitra a cuprins-o într-un volum, care răspunde la întrebările și dilemele pe care lumea medicală le formulează, în actualul context pandemic. Dincolo de conținutul de specialitate și de argumentația științifică de excepție dr. Simona Dumitra a pus in paginile lucrării sale, foarte mult suflet, ea însăși fiind un suflet nobil, căruia vreau să-i mulțumesc pentru empatia si noblețea sinceră pe care mi-a împărtășit-o!”

*Iustin Cionca, președinte CJA:

„Doamna doctor Dumitra este modelul de intelectual activ, implicat în viața societății, dedicat nu numai meseriei, care prin tot ceea ce întreprinde reușește să adauge un plus de valoare Aradului. A fost a doua lansare de carte la care particip a doamnei doctor și am remarcat din nou numărul mare al susținătorilor și diversitatea lor, ceea ce îmi confirmă că oamenii buni sunt apreciați și se bucură de o susținere a comunității, așa cum la rândul lor îi susțin cu toate resursele lor pe cei din jur. Iar pentru mine, și asta vreau să transmit astăzi, doamna doctor Simona Dumitra este un om bun, un om care salvează vieți, dar și suflete, și care prin pasiunea față de meserie și devotamentul pentru biserică este un model autentic arădean”.

Dr. Otilia Țigănaș:

„Am avut onoarea să particip și să vorbesc la lansarea celei de-a doua ediții a cărții «Pediatrie în pandemie», semnată de dr. Simona Dumitra, pediatru de marcă arădean. O seară minunată, la Sala Ferdinand din Primăria Arad, oameni cunoscuți și necunoscuți, energie pozitivă, zâmbete, fețe destinse, pus una peste alta un eveniment minunat! Mulțumesc, Simona, că ai știut să ne aduni, înfruntând corect rigorile pandemice, noi invitații respectând regulile triste ale jocului SARSCOV 2!”.

Sursa:https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/pediatrie-in-pandemie-o-carte-o-viziune-un-om-1435092/