Spectacolul ,,Vara pe uliță”, în Parohia Săvârșin

Și s-a încheiat ceea ce pare acum, o poveste de pe ulița copilăriei….

În perioada iulie-septembrie în parohia ortodoxă Săvârșin s-a desfășurat ”Școala de vară”, unde copiii parohiei și nu numai, cu vârste intre 5-14 ani au participat la activități de confecționare de obiecte (hande made), dansuri populare, teatru și jocuri interactive și cursul de canto/muzică .

Sâmbătă 4 septembrie 2021, de la ora 16.00, la Căminul cultural din Săvârșin, ne-am bucurat de spectacolul Școlii de vară, pe care l-am numit sugestiv ”Vara pe uliță”. Împreună cu copiii participanți la  activități, parinții, bunicii și credincioșii  parohiei, tineri și vârstnici  timp de două ore au urmărit  cu emoție coregrafia noastră.

Spectacolul a fost prezentat de actrița Giorgiana Popan care a avut si 3 momente de jocuri interactive cu copiii, am urmărit dansurile populare ale copiilor din grupele de dansuri,  pregătiți de instructorul-coregraf Claudiu Gabără și Loredana Gabără,  tinerii Casian Medre (student al Facultății de Silvicultură din Timișoara) și  Bogdan Flore (elev al Liceului de Arte din Arad), ne-au încântat inimile cu un colaj de muzică populara instrumentală. Flavius Mihoată a interpretat melodii vechi românești și melodii patriotice, iar Mădălina Țupu ne-a amintit de cântecul mândru bănățan.

La standul produselor hande made realizate de copilasi , doamna Elena Dragalina-coordonatoarea activității, a ajutat la vânzarea lor.

Ne-au onorat cu prezența  primarul comunei noastre, dl. Ioan Vodicean si doamna Luminița Coste, director al Liceului Tehnologic ”Regele Mihai I” din Săvârșin care a oferit diplome de merit părintelui Călin și preotesei.

Momentul de final a aparținut părintelui Mădăluță care a oferit flori și icoane tuturor celor  care  au  fost alaturi și cu bucurie și suflet au pus umăr lângă umăr: Claudiu, Loredana, Elena, Giorgi, Madalina si Flavius, Casian si Bogdan!!!!

Dumnezeu să ne dea sănătate și să putem continua „începutul bun” cladit pt. copii, tineri și tradiția minunată din Săvârsinul nostru regal!!!!!

Am ramas cu amintrea unei veri impreuna și cu copiii grupei de canto/muzică (coordonați de Flavius Mihoată)  și noul ansamblu de dansuri  ”Băgrinul”  (instructor coregraf Claudiu Gabără și Loredana Gabără) a căror  activitate o vom duce departe, departe, atat cat randuieste bunul Dumnezeu!!!!