Arhiepiscopia Aradului organizează, duminică, o Expoziție de icoane cu vânzare pentru Maria Băcanu și Paul Diș

Duminică, 24 octombrie 2021, Arhiepiscopia Aradului organizează o Expoziție de icoane pe sticlă în scop caritabil. 

Expoziția face parte din Etapa a II-a a proiectului misionar „Slujirea Ortodoxiei în pandemie” desfășurată în Arhiepiscopia Aradului, în perioada 10 septembrie 2021 – 31 octombrie 2021.  

„Pictăm să ajutăm”, aceasta a fost deviza acestei etape. O etapă care a adunat sub cupola binelui și a implicării sute de copii din Parohiile din Eparhia Aradului. Aceștia, organizați de preoții din Parohii, au pictat icoane pe sticlă în scop caritabil. 

„Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” (Matei 25,40) 

Deloc întâmplător am ales dintre icoanele care vor fi expuse duminică pe cea care Îl înfățișează pe Mântuitorul purtându-Și Crucea. Pentru că toți banii care vor fi strânși în urma expoziției vor ajuta la purtarea crucii suferinței/bolii a doi arădeni. Este vorba de Maria Băcanu, care suferă de neuroblastom stadiul IV, și tânărul elev Paul Andrei Diș, care suferă de leucemie acută. 

„Sunt icoane pictate chiar de copiii dumneavoastră”, spun organizatorii, îndemnându-i pe arădeni să participe și totodată să facă donații pentru cei doi copii aflați pe patul de suferință.  

Expoziția va avea loc Duminică, 24 octombrie 2021, între orele 9:00 – 19:00, în următoarele puncte din Arad: 

  • Curtea Catedralei Noi 
  • Curtea Catedralei Vechi 
  • Curtea Facultății de Teologie Ortodoxă  

Copiii arădeni au pictat! Au pictat pentru a ajuta! Noi toți suntem chemați pentru a-i ajuta în demersul lor de a face bine.  

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/3663/arhiepiscopia-aradului-organizeaza-duminica-o-expozitie-de-icoane-cu-vanzare-pentru-maria-bacanu-si-paul-dis