Cerc pastoral – misionar în Parohia Şepreuș

În Duminica a XXIII-a dupa Rusalii, a vindecării demonizatului din ţinutul gherghesenilor, în parohia Şepreuş, protopopiatul Arad, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, cu ocazia întrunirii preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonat de PC Părinte Daniel-Mirel Dumitru, de la parohia Chişineu-Criş I.
La Taina Sfântului Maslu au slujit următorii preoţi: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Ioan Pavel-parohia Sintea-Mare, Pr. Adrian Hanţiu-parohia Vânători, Pr. Mihai Oprea –parohia Ţipari, Pr. Aurel Mager-parohia Nădab, Pr. Ovidiu Ardelean-parohia Şiclău, Pr. Nicolae Vidican-parohia Mişca, Pr. Gabriel-Gheorghe Juc-parohia Vărşand, Pr. Adinel Popovici-parohia Grăniceri, Pr. Cantemir Lipovanu –preot pensionar, Diac. Florin Pavel-parohia Chişineu-Criş I şi preotul paroh Florin Borca.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Nicolae Vidican, de la parohia Mişca, care a evidenţiat în cuvântul său principalele învăţături care se desprind din pericopa evanghelică a acestei duminici, respectiv învăţătura Bisericii cu privire la demoni şi demonizare, adică întreaga lucrare a potrivnicului diavol, care se concentrează pe dezbinare sau despărţire a omului de Dumnezeu şi a omului de om, adică de semenul său. Părintele a subliniat în cuvântul său şi importanţa mărturisirii binelui permanent pe care îl primim de la Dumnezeu, prin aceasta devenind fiecare dintre noi apostoli ai lui Hristos în casa noastră, în familia noastră şi în societatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea.
Preotul paroh, Florin Borca a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Cultul Bisericii-mod de cultivare şi conservare a limbii naţionale a românilor din afara graniţelor ţării’’ şi ,,Valoarea liturgică a cimitirelor ortodoxe-expresie a credinţei, a respectului şi a dragostei pentru cei adormiţi”. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 07 noiembrie, în parohia Pilu.
Pr. Daniel-Mirel Dumitru, parohia Chişineu-Criş I