Mesajul ierarhilor arădeni la trecerea la cele veșnice a PS Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei

Preasfinţiei Sale,
Preasfinţitului Părinte Nestor Hunedoreanul,
Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei,

Preasfinţia Voastră,

Trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Episcop GURIE a marcat profund clerul și binecredincioșii creștini din Eparhia Aradului aceasta reprezentând un mare doliu atât pentru Episcopia Devei și Hunedoarei, cât și pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română.

Vremea arhipăstoririi sale ca prim episcop al nou înființatei eparhii a Devei și Hunedoarei, prin munca și rodnicia ei, se înscrie cu cinste pentru totdeauna în cronica eparhială, dar nu mai puțin în inima și memoria întregului cler și popor iubitor al ierarhului lor.
Ierarhii, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Aradului transmit mesajul de condoleanțe, rugând pe Domnul nostru Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veșnic, să așeze sufletul vrednicului de pomenire ierarh, în lumina și iubirea Preasfintei Treimi, spre răsplătire cerească; iar peste rudele, cei apropiați și păstoriții săi, să reverse darul mângâierii în greaua încercare prin care trec.
De asemenea, cu frățească dragoste întru Hristos, roagă pe Preasfinția Voastră a primi împreună cu preoții și credincioșii eparhiei, cuvenitele condoleanțe, cu asigurarea dragostei întru Hristos.
Dumnezeu să-l ierte și veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

† TIMOTEI

Arhiepiscop al Aradului

 

† EMILIAN CRIȘANUL

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului