Slujire chiriarhală și hirotonii, la Catedrala Veche din Arad

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, preoţii şi credincioşii de la Parohia Arad-Centru,  au avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei arădene, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ai Catedralei Vechi.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Un bun ostaș al lui Hristos” – Sfântul Mare Mc. Dimitrie, căruia îi este închinat sinaxarul ce se prezintă, subliniindu-se meritele ostașilor romani în biruința creștinismului veacului al IV-lea în lumea idolatră, împletind virtuțile militare cu preceptele creștine spre întărirea loialității față de țară și poporul dreptcredincios. În felul acesta sfinții militari primesc o cinstire aparte în Biserică, rămânând pildă de jertfelnicie pentru apărarea patriei pe calea principiilor religioase și morale din viața obștească, precizând contribuția celor mai mari care au deținut funcții înalte, ca sfântul pomenit astăzi sau Sf. Gheorghe, reprezentând și pe alții din diferite timpuri și locuri, sau purtând același nume.

În cadrul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a hirotonit întru diacon pe tânărul Mădălin-Florentin Rău, acesta urmând a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Revetiș, Protopopiatul Sebiș și pe diaconul Mădălin-Flavius Dărăștean, întru preot, pe seama Parohiei Tălagiu, același protopopiat.

Protos. Iustin Popovici