Programul sărbătorii Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur (prăznuit la 13 noiembrie) se va desfășura la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime ” din Arad, după următorul program liturgic:

Vineri, 12 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Catedrala Arhiepiscopală se va săvârși Slujba Vecerniei cu Litie, urmată de Utrenie și Procesiunea cu racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, în jurul catedralei. Slujba de Priveghere va fi săvârșită  de IPS IOAN, Mitropolitul Banatului dimpreună cu IPS TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 8:30 se va oficia Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur, urmat de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, săvârșită de IPS TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii arădeni, și nu numai, vor avea posibilitatea în aceste zile să se închine la Sfintele Moaște ce vor fi așezate în mijlocul catedralei, respectându-se regulile igienico-sanitare recomandate pentru perioada de pandemie.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului