Actiune social filantropică în Parohia Gurahonț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, parohia ortodoxă “Bunavestire” din Gurahonț, organizează în fiecare an acțiunea socială “Dăruim cu inimă curată” pentru ajutorarea celor necăjiți.
Biserica este vatra sfântă în care arde nestins focul iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni şi unde aceştia, sunt chemaţi să imite iubirea de oameni a lui Dumnezeu, iubirea aproapelui devenind, astfel, semnul distinctiv al creştinului.
Sfântul Apostol Iacov, în epistola sa sobornicească, insistă asupra faptului că numai acea credință care se manifestă în fapte de ajutorare a celor în lipsuri și nevoi, este cu adevărat o credință mântuitoare.
Sf. Isaac Sirul îndeamnă creștinul să facă milostenie ceea ce are în plus și apoi să se roage lui Dumnezeu cu îndrăzneală zicând: „De ai ceva mai mult decât ce este de trebuință zilei, împarte săracilor, și apoi vino și adu cu îndrăzneală rugăciunile tale”, iar în alt loc același sfânt părinte arată că „milostenia apropie sufletul de Dumnezeu”.
Având în vedere însemnătatea perioadei în care ne găsim, precum și importanța milosteniei, despre care Sfântul Ioan Gură de Aur spunea:„Nimic  nu e mai puternic pentru a șterge păcatele decât milostenia”, preotul paroh Moț Aurelian Iulian, și-a îndreptat atenția și pașii către persoanele vârstnice și singure precum și către familiile cu probleme sociale din parohia Gurahonț.
Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, Parohia Gurahonț organizează acțiunea social caritabilă “Dăruim cu inimă curată”, de a veni în sprijinul credincioşilor nevoiaşi şi a familiilor cu mai mulţi copii de pe raza parohiei. Au fost pregătite pachete cu alimente și diferite ajutoare ca toate persoanele să aibă o bucurie de Sfintele Sărbători. Toate acestea au fost duse spre îndeplinire prin grija preotul paroh Moț Aurelian Iulian.
Acţiunea socială a Bisericii are ca temei de referinţă valoarea persoanei care este mai presus de orice demnitate și condiție socială.
Scopul acțiunii sociale “Dăruim cu inimă curată” a avut caracterul de ajutorare față de familiile nevoiașe, având ca fundament iubirea față de aproapele.

Pr. Moț Aurelian Iulian