CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA GURAHONȚ

În data de 25.12.2021 începând cu orele 17:30, în Biserica Ortodoxă din Gurahonţ, protopopiatul Sebiş, a avut loc concertul de colinde susținut de către corul bisericii ortodoxe și corul de copii și tineri ai bisericii, dirijate de către Prof. de muzică Păiușan Nicoleta.
În deschiderea concertului preotul paroh, Moţ Aurelian Iulian a vorbit celor prezenţi despre importanţa sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos şi a îndemnat ca în această perioadă să ne îndreptăm mai mult atenţia către aproapele nostru şi să aducem un strop de bucurie tuturor celor ce au nevoie de ajutor.Colindele marchează cel mai bine perioada Postului Nașterii Mântuitorului, identificat ca fiind răstimpul de bucurie și pregătire spirituală pentru Praznicul Crăciunului.
Astfel, acest concert a avut ca scop dinamizarea vieții spirituale a credincioșilor din parohie, precum și de a oferi un impuls spre păstrarea, cultivarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale legate de Crăciun.
În timpul concertului au fost interpretate câteva colinde solo de către: Braica Ionela, Gligor Cătălina și Moldovan Sarah.
La final părintele paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru aceste momente frumoase de vestire a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, se cuvine să mulțumim și să felicităm pe tinerii noștri colindători, care prin colindul de vestire al Nașterii Domnului i-aș asemăna cu îngerii care cu 2000 de ani în urmă au adus vestea cea mare, a Nașterii Pruncului Iisus pe pământ.
Nădăjduim să continuăm întâlnirile cu copiii din parohia noastră și să organizăm cât mai multe activități. Nu în ultimul rând, mulțumim corului Bisericii care ne-au încântat cu aceste colinde deosebite, dar și dumneavoastră celor care ați venit în număr așa de mare în această seară pentru a ne fi alături la acest concert.

Pr. Moț Aurelian Iulian