Sărbătoarea Nașterii Domnului în parohia Țela

În preajma sărbatorii de Crăciun, au avut loc la parohia Țela protopopiatul Lipova, mai multe activități dedicate marii sarbători creștine a Nașterii Domnului.
În data de 21 decembrie 2021, copii din parohie au fost primiți la biserică de parintele paroh Brad Tiberiu alaturi de enoriași. Copiii au sustinut un frumos concert de colinde și au recitat poezii cu tematică religioasă specifice perioadei, aceștia fiind îndrumați de cadrele didactice de la școala din localitate.
În ajunul Crăciunului, biserica a fost alătururi de cei în varstă din parohie. Parintele Brad Tiberiu s-a deplasat la mai multe familii din cadrul parohiei sale, oferind credinciosilor pachete cu alimente și cuvinte de alinare. Una din credincioasele care a primit vizita preotului a fost Mage Elena, care chiar în ajunul marii sarbatori a Nașterii Domnului a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani.
Biserica trebuie sa fie alături de toți crediciosii săi, dar mai ales de cei aflați în neputință și nevoie. Trebuie să existe o apropiere între copii si biserică prin mijlocirea dascălilor. Aceste doua institutii, școala si biserica trebuie să lucreze împreună pentru binele societății.
Tradiția locului a fost păstrată și în acest an prin binecuvântarea dată de preot, în seara de Ajun, grupului de tineri dubași care înainte de a merge prin localitate pentru a colinda au primit tradiționala binecuvântare în sfântul locaș. În seara de Ajun au fost primiți in biserică și copii stelași. Acesti tineri continuă frumoasele traditii ale localitații, ducând localnicilor vechi colinde învățate de la bunicii lor.
În ziua de Crăciun, după slujbă toți copii prezenți au primit cadouri din partea parohiei, pentru a se bucura și mai mult de acest mare praznic.
Toate acestea au fost posibile datorita implicarii alaturi de parintele paroh a unui număr de credincioși care au fost si sunt alaturi de biserica si semenii lor. Pentru acest exemplu de implicare si daruire parintele a ținut să le mulțumească dupa slujba din biserica, afirmând că îi va pomeni pe toți în rugăciunile sale.
Credem ca atmosfera de rugăciune , sarbatoare , grija fata de copiii si varstnicii parohiei va fi o constanta la Țela și Bacăul de Mijloc.
Pr. Brad Tiberiu