Anul Nou 2022 sărbătorit de arădeni la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În noaptea dintre ani, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul clerului şi credincioşilor prezenţi în număr mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad.

Respectând hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Slujba la trecerea dintre ani, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul acesteia, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură.

În prima zi a Anului Nou civil când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, în fruntea soborului preoţilor şi diaconilor slujitori.

Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei a fost despre ,,Casa lui Dumnezeu și casa părintească” (rostit în baza citirilor scripturistice: Col. 2; Luca 2) cu legătura dintre acestea, în mod deosebit privind creșterea copiilor și educarea tineretului în scopul propășirii vieții obștești. Sfârșitul și începutul unui an presupune și reflecție asupra unei etape reprezentative a vieții spre adâncirea cugetării și intensificarea lucrării privind împlinirile materiale și spirituale în împletirea lor firească în vremea viitoare.

Totodată, Chiriarhul arădean a amintit că anul 2022 este proclamat drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț , în Patriarhia Română.

Protos. Dr. Iustin Popovici