Slujire chiriarhală și sfințirea crucilor de pe biserica Parohiei Ortodoxe din Aradul Nou

O zi de mare sărbătoare, înaintea Postului celui Mare, pentru Parohia Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Aradul Nou, a fost Duminică 27 februarie 2022, când preoții și credincioșii Parohiei au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte TIMOTEI – Arhiepiscopul Aradului.

La sosire, ierarhul a fost întâmpinat în fața bisericii cu multă bucurie duhovnicească de copii cu flori în mână și un ales sobor de preoţi precum și de numeroși credincioși.

Inaltpreasfintitul Părinte a săvârșit mai apoi Sfânta Liturghie arhiereasca  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi: P.C. pr. ic. stravr. Silviu-Nicolae Faur – consilier bisericesc, P.C. pr. ic. strav. Teodor Faur – parohul bisericii,  pr. ic. stravr. Gabriel Cosmin Mariș – preot slujitor la această parohie și P.C. arhid. Claudiu Condurache.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre ,,Condițiile mântuirii: credința și faptele bune” (cf. citirilor scripturistice: 1 Cor. 8; Matei 25) – sunt învederate în pericopele duminicale privind Judecata de apoi, pilduitoare pentru toți. Mila lui Dumnezeu se împletește cu dreptatea Sa astfel încât răsplătirea faptelor bune sau rele este veșnică, de unde și se înțelege a lua aminte la practicarea cu sinceritate a faptelor milei trupești și sufletești chezășuitoare mântuirii credincioșilor.

La sfârșitul sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit cele două Sfinte Cruci ce vor fi așezate pe turlele bisericii parohiale, cruci ce le vor înlocui pe cele vechi, așezate pe biserică în 1930 după cum mărturisește o tăbliță de pe crucile vechi.

Preotul Teodor Faur parohul bisericii a mulţumit la final Chiriarhului pentru părinteasca purtare de grijă și pentru bucuria prilejuită tuturor enoriașilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie. Din partea enoriașilor, în semn de aleasă prețuire, părintele paroh a oferit Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop, o frumoasă icoană cu ocrotitorul parohiei, un Liturghier deosebit și un buchet de flori.

Deasemenea au fost aduse mulțumiri și au fost oferite daruri simbolice celor care au acordat un sprijin important lucrărilor de renovare și restaurare a bisericii: D-lui europarlamentar Gheorghe Falcă – fost primar al Aradului, Dl. Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, reprezentanților Primăriei Arad, D-nei Prof. Univ. Dr. Ramona Lile – rector al Universității „Aurel Vlaicu” Arad, altor binefăcători ai sfântului locaș și tuturor enoriașilor pentru dragostea și prețuirea arătată mereu prin implicarea în mod exemplar în toate lucrările efectuate la Sfânta Biserică.

La final, din dragoste față de ierarh, tinerii participanți la activitățile catehetice susținute de Asociația Ortodoxă Sf. Mare Muc. Gheorghe Aradul Nou, au oferit un ornament-mărțișor cu o Sfântă Cruce realizată în tehnica quilling, spre amintire a zilei memorabile petrecute în parohia noastră.

Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou

Link live: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=674560193958220&id=100049088491700