Ziarul Lumina împlinește 17 ani

Luni, 7 februarie, se împlinesc 17 ani de la apariţia primului număr al Ziarului Lumina.

Cotidianul, editat la Iaşi era lansat, tot într-o zi de luni – 7 februarie 2005, la Bucureşti, cu articolul de deschidere dedicat aniversării zilei de naștere a Patriarhului Teoctist, la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Realizarea unui cotidian generalist din pers­pectivă creştină a apărut ca iniţiativă a unui grup de tineri jurnalişti şi teologi. Demersul lor a primit binecuvântarea Mitropolitului de atunci al Moldovei şi Bucovinei, actualmente Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Lumina”, cu subtitlul „primul cotidian creştin din România”, a devenit în 2007 cotidianul Patriarhiei Române. Dintr-un ziar generalist de atitudine creştină, „Lumina”, din 24 noiembrie 2007, „Ziarul Lumina”, va fi o publicaţie de actualitate bisericească şi învăţătură de credinţă, cu deschidere către actualitatea socială, educaţie, sănătate şi cultură. Îşi va coordona activitatea misionară cu săptămânalul Lumina de Duminică şi revista bimensuală Vestitorul Ortodoxiei, dar şi cu mijloacele audiovizuale şi digitale ale Patriarhiei Române: Radio Trinitas, Trinitas TV, Agenţia de ştiri Basilica.

Ediția 5000, număr festiv

„Săptămâna viitoare, joi, 17 februarie 2022, ajungem la ediţia cu numărul 5.000. Va fi un număr festiv al ziarului, în care mesajele şi amintirile se vor îmbina cu chemările prezentului şi anticiparea celor viitoare. Un număr de colecţie, pe care vi-l dăruim şi vi-l recomandăm cu căldură”, anunță Ziarul Lumina.

Citește aici mai multe detalii despre primul cotidian creștin din România.

Foto: Primul număr din ziarul „Lumina”, 7 februarie 2005. ©Ziarul Lumina

https://basilica.ro/ziarul-lumina-implineste-17-ani/