Concursul „Urcuș spre Înviere”. Etapa I – Protopopiatul Arad

Astăzi, 27 aprilie 2022, a avut loc a doua zi de desfășurare a concursului „Urcuș spre Înviere”, organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Astăzi a fost a doua zi a Etapei I a concursului, de data aceasta etapa Protopopiatului Arad, și s-a desfășurat în biserica Parohiei Arad-Grădiște II, începând cu ora 15:00.

La Secțiunea Coruri de copii și tineri – Concurs de cântare bisericească au participat 11 coruri de copii și tineri din parohiile: Aluniș, Arad-Centru, Arad-Gai, Arad-Micălaca Veche II, Arad-Șega I, Caporal Alexa, Frumușeni, Horia, Mănăștur, Mișca și Semlac.

La Secțiunea Individual – Concurs de bătut toaca, Categoria 10-14 ani, au participat 15 copii, iar la Categoria 15-18 ani au participat 3 copii. În total, la concursul de bătut toaca au participat 18 copii, din parohiile Arad-Bujac, Arad-Centru, Arad-Gai, Frumușeni, Mănăștur, Pecica I, Sânnicolau Mic și Sederhat.

Comisia de jurizare a fost formată din doamna Magdalena Lodi, profesor de muzică la Colegiul Preparandia „Dimitrie Țichindeal” din Arad, domnul Adrian Ștefan Bugyi, profesor de muzică liniară la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, și domnul Matei Gabor, iubitor al glasului de toacă.

Concursul a fost prezentat de către părintele Petru Ursulescu, de la parohia Arad-Micălaca Nouă Pasaj.

În urma deliberării juriului, la Secțiunea Coruri de copii și tineri, Premiul I a fost câștigat de către Corul de copii și tineri al Parohiei Mișca, de Corul de copii și tineri „Sfântul Ioan Botezătorul” al Parohiei Arad-Centru, de Corul de copii și tineri al Parohiei Șega I și de Corul de copii și tineri al Parohiei Semlac.

La Secțiunea Individual – Categoria 10-14 Premiul I a fost câștigat de către tinerii Șeicaru Dunca Alexandru, din Parohia Pecica I, Țeposu David, din Parohia Pecica I, și Selejan Teodosie, din Parohia Arad-Gai.

La Secțiunea Individual – Categoria 15-18 Premiul I a fost câștigat de către tânărul Alecu Adrian, din Parohia Sederhat.

Câștigătorii premiilor I s-au calificat la Etapa Finală – pe arhiepiscopie, care va avea loc sâmbătă, 30 aprilie 2022, ora 14:00, la Catedrala Veche din Arad.

Și astăzi, la fel ca ieri în Protopopiatul Ineu, la rugămintea părintelui Gabriel Streulea, organizatorul concursului, după premierea tuturor participanților, cu toții au cântat „Hristos a înviat”, cu toată bucuria și dăruirea.

Preot Petru Ursulescu